A'afiaga ole malosi ole matagi ile sa'o lelei ole fua

O a'afiaga o le matagi e taua tele i le filifilia sa'ofa'amomoli fa'avevela le gafatiama fuafua le fa'apipi'i sa'o mo le fa'aoga i totonutalosaga i fafo.I le au'ili'iliga, e tatau ona fa'apea e mafai (ma e) le matagi mai so'o se itu fa'ata'atia.

O lenei ata o lo'o fa'aalia ai le a'afiaga o le matagi i luga o se tane tu'usa'o.Manatua e le gata o loʻo i ai se tufatufaina atu o le mamafa i le itu o le matagi, ae o loʻo i ai foi le tufatufaina atu o le "suction" i le itu leeward.

O malosiaga i itu uma e lua o le tane e tutusa le tele ae o le faʻafeagai i le itu ma o lea e leai se aʻafiaga i le mautu atoa o le vaʻa.

 

Savili Savili

Ole maualuga ole saoasaoa ole matagi e fa'alagolago ile nofoaga fa'afanua, maualuga ma tulaga fa'apitonu'u (fale, nofoaga tatala, sami, ma isi).E mafai e le National Meteorological Institute ona tu'uina mai nisi fa'amaumauga e iloa ai pe fa'afefea ona va'aia le saosaoa o le matagi.

Fa'atatau le malosi o le matagi

O le faʻapipiʻiina e tele lava ina aʻafia i malosiaga faʻalava, galue i le itu o le matagi.O nei malosiaga e mafai ona fuafuaina e:
F = 0.63 * cd * A * v2

o iinei:

cd = toso coefficient, mo se paʻu saʻo, o le toso faʻatasi e tutusa ma le 0.8
A = vaega fa'aalia, tutusa ma le maualuga o le atigipusa * atigipusa totonu (m2)
h = maualuga pusa (m)
d =Pu va'a(m)
v = savili savili (m/s)
F = Malosi e mafua mai i le matagi (N)
O le mea lea, mo se pusa cylindrical sa'o, e mafai ona fa'aogaina le fua fa'atatau:
F = 0.5 * A * v2 = 0.5 * h * d * v2

I le Faaiuga

•O le fa'apipi'iina e tatau ona taofia le liliu.
•E tatau ona fa'atatau le savili pe a filifilia le malosi o le dynamometer.
• Talu ai e le o taimi uma e agi ai le matagi i le itu faalava, o le vaega tu'usa'o e mafai ona mafua ai se mea sese o fua ona o le fesuisuiai o togi e leai.O mea sese e sili atu i le 1% o le mamafa o le mamafa e na'o matagi malosi tele> 7 Beaufort.

Aafiaga i luga o le Load Cell Performance ma le Faʻapipiʻiina

O le aafiaga o le matagi i luga o elemene fuaina malosi e ese mai le aafiaga i luga o vaa.O le malosi o le matagi e mafua ai se taimi faʻafefe, lea o le a faʻafefeina e le taimi faʻaalia o le load cell.

Fl = malosi i luga o le masini omiga
Fw = malosi ona o le matagi
a = mamao i le va o sela uta
F*b = Fw*a
Fw = (F * b)∕a


Taimi meli: Oke-11-2023